29 Kasım 2011 Salı

Appricot Bars

Bu kez tarif Amerikalı arkadaşım Debbie'den...
Kuru kayısılı, yulaflı bar... Amerikalılar "bar" diye adlandırıyor. Bizde tam karşılığı kek gibi, ama kek kadar kabarmayan, yoğun malzemeli bir çeşit kek. Güzel anlattım değil mi:))

2 fincan yulaf ezmesi
1 fincan un
1+1/3 fincan esmer şeker (beyaz şeker kullanmayın)
Yarım paket kabartma tozu
1 fincan eritilmiş tereyağı


Tereyağı hariç, yukarıdaki malzemeleri bir kasede karıştırın. Sonra yapı ekleyin ve karışımın yarısını derin olmayan, dikdörtgen bir fırın kabına yayarak koyun.


1+1/3 fincan kuru kayısıyı suya atın ve bir süre kaynatın. Yumuşadıktan sonra briaz soğumaya bırakın ve bıçakla küçük küçük doğrayın.

Ayrıca;
2/3 fincan un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 fincan esmer şeker
4 yumurta
Yarım paket vanilya
1 fincan ceviz içini ayrı bir yerde hazırlayın. Yumurtaları esmer şekerle birlikte bir çatal yardımıyla karıştırın. Diğer malzemeleri yumurta-şeker karışımına ekleyin. Küçük parçalara ayırdığınız kayısıları da bu karışıma ekleyin ve fırın kabına dökün. İlk hazırladığımız kuru karışımın kalan yarısını da kabın en üstüne ekleyin ve 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder