28 Temmuz 2011 Perşembe

Olive Farm of Datça....


Huzuru arıyorsanız Datça'ya gidin... Datça'ya gitmişken de Datça'ya araba mesafesiyle 10 dk. uzaklıktaki Olive Farm'a uğramadan gelmeyin...

Çocukluğumdan beri yazları Datça'ya giderim... Ama Olive Farm'a ilk gidişim bu seneye denk geldi... Çok eski değil aslında... Olive Farm da 1995 yılında Amerikalı sanayici mühendis Richard Rosenberg tarafından Datça'da 350 bin metrekare arazi üzerine kurulmuş. Kurulmuş amacı ABD'ye dünyanın en kaliteli zeytinyağı ve yan ürünlerinin gönderilmesiymiş. 2000'de ise yaşlanması sebebiyle Richard RosenbergOlive Farm'ı İstanbullu bir Datça aşığına satmış... O zamandan beri Olive Farm'ın arazileri daha da genişleyerek ve aldıkları Organik Tarım Sertifikası'yla birlikte hem ürün çeşitliliğini artırmışlar hem de aynı arazi içerisine bir Guest House eklemişler.






Zeytinyağı, zeytinler, sirkelerin dışında Olive Farm’da zeytin ağacından yapılmış oyuncaklar, mutfak için malzemeler (kesme tahtaları, yemek kaşıkları...) bulabileceğiniz gibi, biz bayanları fena halde ilgilendiren cilt bakım ürünlerinin de sahibi olabilirsiniz.
Tonikler, el-vücut sabunları, kremleri, saç bakım ürünleri, şampuan ve saç kremleri... Hepsi organik zeytinyağı içeriyor. Hatta duş jelini kullandıktan sonra vücudunuza nemlendirici falan sürmenize gerek kalmıyor. Çünkü içerisinde %35 oranında organik soğuk sıkım zeytinyağı barındıran bu jel, vücudunuza bir nemlendiricinin yaptığı etkiyi fazlasıyla vermiş oluyor... Bu jeli birkaç yıl öncesinde de hediye olarak almış ve denemiştim. Tecrübeyle sabittir yani=)
Zeytinyağı alırken dikkat edin!!!
**Olive Farm’daki organik zeytinler 28 derecede sıkıma giriyor. Bu sayede içindeki yararlı antioksidan ve vitaminlerin uçması engelleniyor. Soğuk sızma zeytinyağının 30-31 derecede işlenmesi kabul edilen bir norm aslında. Bütün dünyada sıkılan yağların sadece %1’i 28 derecede işlem görüyormuş. Olive Farm’ın zeytinyağları da bu %1 içerisinde...









Portakallar ağaçlarından dökülüyor artık....


Her odanın ayrı bir ismi var... Oda fiyatları 100-200 € aralığında...




Kitap mı okumak istiyorsunuz, bahçe içinde bir de kütüphanesi var... Camlarına bayıldım...



www.olivefarm.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder