29 Kasım 2010 Pazartesi

Minyatür bir Avrupa...

Atomium...
Bir atomun 165 milyon kez büyütülmesiyle ortaya çıkmış devasa bir yapıydı. 102 metre boyundaymış. 9 küre, 12 boruyla birbirine bağlanmış. Hava Brüksel’de yaza kadar neredeyse her gün kapalı ve bir o kadar da yağmurlu olduğu için kürelere ulaşsak bile manzara açısından çok tatmin eder miydi bilemiyorum ama açık bir hava yakaladığınızda mutlaka çıkabildiğiniz en üst küreye kadar çıkın derim.

Bazı kürelere girmek yasak. Belli bir noktaya kadar ziyarete açmışlar. Ama yerden bile görüntüsü muhteşem... Zaten Brüksel’in de sembolü olmuş bile 1958 yılında inşa edilen Atomium...

Delirium...
Bira sevenler için gözden kaçırılmaması gerekir... 2000'den fazla çeşit birası varmış...
İçerisi tıklım tıklım. Sigara içmek serbest. Bardan içkinizi alıp boş masa bulup oturmanız bayaa zaman alıyor ama değiyor. Çok içki meraklısı falan diilim ama bira içilebilecek en keyif veren yerlerden biri sa nırım Delirium. Bu arada bu kadar çok çeşit birası olduğu için Guiness Rekorlar Kitabına bile girmiş... Unutmadan, Delirium, merkeze çok yakın.

Le Fritérie...
Deli gibi yağmurun altında yürüyerek Borsa Binasına ulaşmaya çalışıyoruz. Gerçekten heryer birbirine çok yakın da, öyle bir yağmur ben hiçbiyerde görmedim daha! Yani Brüksele yazın dışında bir mevsimde gitmeye niyetlendiyseniz; yağmurluk, çizme ve şemsiyeyi ne pahasına olursa olsun valizinize koyun. Gerekirse daha az eşya alın ama onları unutmayın!!!

Borsa Binasının hemen yan sokağında bizim Kızılkayalar gibi bir dükkan. Brüksel halkı ayaküstü karnını doyurmak için oraya geliyor belli.

Sadece ketçap-mayonez yok servislerinde. Çeşit çeşit soslar var sırf patatesler için. Mutlaka deneyin!
Brüksel çok yağmurlu çok...
Şehrin bir tarafında AB'nin merkezi olduğu için modern Parlamento, Konsey binaları, iş merkezleri...
Diğer tarafında masal kentindeymişsiniz hissi uyandıran, gri mekanlar... Binalar gerçekten görülmeye değer... Şemsiyelerinizi kaldırıp ne kadarını görebilirseniz tabi:))) Brüksel'e yolunuz düşerse el yapımı çikolatalarını, deniz ürünlerine meraklıysanız önüne 1 tencere dolusu gelen midyelerini tatmadan dönmeyin. Leonidas en ünlü çikolatacısı... Leon de Bruxelles de en ünlü deniz ürünleri restoranı... Sadece Brüksel'de diil Avrupa'nın birçok kentinde de varmış ayrıca...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder