1 Mart 2011 Salı

Mutfakta biri var!!!

Size lezzetli mi lezzetli bir karnıbahar tarifi veriyorum şimdi. Hem kolay hem de mmmmmm nefisssss.....
"Mutfakta biri var" havalarında, üstelik eşimin pek de alışık olmadığı gibi bir yemek yapmaya çalıştım bu akşam. Daha önceden kendi kendime test edip onayladığım bir yemek ama=)
Hadi başlayalım bakalım...
Önce karnıbaharımızı buharda bi güzel haşlıyoruz. Çok yumuşatmayın, çatalı batırdığınızda dağılmasına izin vermeyin yani.


Ayrı bir kapta 1 çay bardağı süt ve 2 yumurtayı çırpın, içine tuz-karabiber ve dilediğiniz kadar kırmızı pul biberi de ekleyin.



3-4 tane taze soğanı minik minik doğrayın.


Haşlanan karnıbaharları minik minik doğrayıp fırın kabına aldıktan sonra soğanlarla bi güzel karıştırın. Üzerine sütlü yumurtalı karışımı da dökün. Aman sarımsağı unutmayın.2-3 diş diyo tarifinde ama fazla sarımsak asla lezzetini bozmaz!

Hahahahhaha tabiki bu kadar da abartmayın ama 2-3 diş az benden söylemesi=)
   

 Fırında yaklaşık 170 derecede pişirin.


Pişmeye yakın kaşar rendesini de üzerine serpmeyi unutmayın.

Afiyet olsuuuuuuuun!




2 yorum:

  1. Karnıbahar mı mmmmh çok severim ama evde bir tek ben sevince küçük küçük karnobaharlar alıp kendime göre azıcık azıcık yapıyorum :)
    Bunu da deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka denemelisin.. Karnıbahara yeni bi renk=) ben de eşim de bayıldık=)

    YanıtlaSil